Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο σχολείο μας!

Το 5ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία φέτος και στην Φλώρινα την Πέμπτη 2/4 και Παρασκευή 3/4 παράλληλα με άλλες 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Περίπου 240 μαθητές από 7 σχολεία της Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Γρεβενών παρουσιάσαν τις ψηφιακές τους δημιουργίες στο κοινό.

  • Την Πέμπτη 2 Απριλίου το πρωί πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένα εργαστήρια από μαθητές προς μαθητές. Συγκεκριμένα οι μαθητές της Δ΄τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας θα υποδέχτηκαν τους μαθητές της Ε΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και τους παρουσίασαν την πλατφόρμα σχεδιασμού παιχνιδιών Sploder στο εργαστήριο του Σχολείου τους.
  • Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο πληροφορικής του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας δυο ανοιχτά στο κοινό εργαστήρια: Εργαστήριο σχεδίασης τρισδιάστατων γραφικών από τον καθηγητή Πληροφορικής Σωτήρη Γεωργίου και Εργαστήριο σχεδιασμού και προγραμματισμού βιντεοπαιχνιδιών, από τον καθηγητή Πληροφορικής Γιάννη Αρβανιτάκη.
  • Την Παρασκευή 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Μαθητές από όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης παρουσίασαν τα ψηφιακά τους έργα στο κοινό. Επίσης πραγματοποιήθηκε ζωντανή τηλεδιάσκεψη με τις υπόλοιπες πόλεις του Φεστιβάλ όπου παρουσιάστηκαν επιλεγμένα έργα μαθητών.

Δείτε τα έργα των μαθητών στον δικτυακό τόπο του φεστιβάλ.

Σχολικό έτος: 
2014-2015
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 03 Απρ 2015

Δραστηριότητα στα πλαίσια του Ομίλου

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν