6η Συνάντηση Ομίλου Καινοτομίας "Μικροί Επιστήμονες εν δράσει"

Οι μαθητές του Ομίλου Καινοτομίας «Μικροί Επιστήμονες εν δράσει» δημιούργησαν και ηχογράφησαν στο studio της ΕΡΑ Φλώρινας ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα της εκπομπής της ΕΡΤ3 του Δημήτρη Μακρή «Τα παιδιά είναι εν τάξει».

Λίγα λόγια για την εκπομπή: Η ΕΡΤ3 ξαναγυρίζει στο σχολείο και παρουσιάζει τα «μικρά θαύματα» που γίνονται καθημερινά στο ελληνικό Δημόσιο Σχολείο, χάρη σε ταλαντούχους μαθητές/τριες και εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς.

Μια μαθητική ματιά στην επιστήμη και την τεχνολογία, τον πολιτισμό, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις. Μισή ώρα γεμάτη εφηβικό πάθος για δημιουργία και προπαντός γεμάτη νεανικά όνειρα για ένα καλύτερο αύριο.

Μέθοδος εργασίας μαθητών: Οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν με παιγνιώδη τρόπο τη φιλοσοφία, τον τρόπο εργασίας και τις προσδοκίες τους από τον Όμιλο Καινοτομίας. Εργαζόμενοι σε ομάδες εργασίας δημιούργησαν το παρατιθέμενο ηχητικό αποτέλεσμα , το οποίο διανθισμένο από τις δικές τους προσωπικές μουσικές προτιμήσεις και τη συνέντευξη με τη Φυσικό-επιστήμονα Άννα Σπύρτου αποτέλεσε μια 50’ λεπτη ραδιοφωνική εκπομπή. Η ηχογράφηση της εκπομπής έλαβε χώρα τη Δευτέρα 4/12 στο studio Φλώρινας και η εκπομπή μεταδόθηκε πανελλαδικά τις 24/12/2017.

Οφέλη για τους μαθητές: Μέσω της συγκεκριμένης δραστηριότητας οι μαθητές του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της δημιουργίας μιας ραδιοφωνικής εκπομπής από την αρχή μέχρι το τέλος, να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να πάρουν ζωντανά συνέντευξη και να διασκεδάσουν.

Μπορείτε να μεταφορτώσετε την ηχογραφημένη εκπομπή από τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Αρχεία: 
Σχολικό έτος: 
2017-2018
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 27 Δεκ 2017
Θεματικές ενότητες: 

Δραστηριότητα στα πλαίσια του Ομίλου