Διαδρομές στην πόλη μας

Στις 19 Νοεμβρίου 2015, στα πλαίσια υλοποίησης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Γνωρίζοντας τον τόπο μας», οι μαθητές της Δ΄ και Γ΄ τάξης του Πειραματικού Σχολείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης «Διαδρομές στην πόλη μας».

Συγκεκριμένα, η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Μελίτης μας ξενάγησε στην πόλη μας εφαρμόζοντας πολύ καλές παιδαγωγικές και διδακτικές μεθόδους με έμφαση στη διερεύνηση. Οι μαθητές επισκέφτηκαν σημεία της πόλης με ενδιαφέρουσα ιστορική, πολιτισμική και περιβαλλοντική σημασία όπως το τούρκικο χαμάμ, το σπίτι του γλύπτη Στερίκα Κούλη, το Λαογραφικό Μουσείο, το ιστορικό καφενείο Διεθνές, τα κανόνια, το σπιτάκι της χήνας, σπίτι μακεδονικής αρχιτεκτονικής και κατέληξαν στην ελληνιστική πόλη διασχίζοντας τον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν μοναδικές! Ευχαριστούμε την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Μελίτης για τις άριστα οργανωμένες δραστηριότητες που περιελάμβανε το πρόγραμμα και για το ελαφρύ γεύμα που πρόσφερε στους μαθητές μας.

Σχολικό έτος: 
2015-2016
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 19 Νοε 2015

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν