Διάκριση των μαθητών της Ε΄ τάξης στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για το Δημοτικό

Στις 31 Μαρτίου 2015 οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ’ τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας πήραν μέρος στην α΄ φάση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών για το Δημοτικό μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές από όλη την Ελλάδα. Οι δύο πρωτεύσαντες μαθητές από κάθε τάξη πήραν μέρος στη β΄ φάση (τελική) του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στις 16 Απριλίου 2015.

Στη συνέχεια, ανάμεσα στους 514 πρωτεύσαντες μαθητές της Ε΄ τάξης στη β΄ φάση του Διαγωνισμού διακρίθηκαν και οι δύο μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, η Ταλλίδου Αλεξάνδρα στην 4η θέση και η Ανδρεοπούλου Αναστασία στην 115η θέση (Σχετικές πληροφορίες στο: http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/announcments/pdf/proteusantes_dimotikou_2015.pdf).

Οι πρωτεύσαντες μαθητές της β΄ φάσης θα βραβευθούν σε ειδικές εκδηλώσεις από τους Οργανωτές, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Να σημειωθεί ότι, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών για τους μαθητές του Δημοτικού δεν στοχεύει στην όποια βαθμολογική κατάταξη των συμμετεχόντων μαθητών αλλά στη συμμετοχή τους και την εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον δημιουργικής άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες.

Οι πέντε πρωτεύσαντες μαθητές της Ε΄ τάξης στην α΄ φάση του Διαγωνισμού:

  • Ταλλίδου Αλεξάνδρα
  • Ανδρεοπούλου Αναστασία
  • Σφήκας Επαμεινώνδας
  • Χατζή Ελευθερία
  • Παπαδημητρίου Χριστίνα

Δάσκαλος της τάξης ο. κ. Κώστας Σεχίδης. Υπεύθυνη διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής η κ. Στεφανία Μπλούχου.

Οι πέντε πρωτεύσαντες μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στην α΄ φάση του Διαγωνισμού:

  • Μπέλτσου Ελένη
  • Τζόκας Κωνσταντίνος
  • Παλιογιάννη Φωτεινή
  • Καραϊσκάκη Φαίδρα
  • Μπότση Αφιέρω

Δασκάλα της τάξης η κ. Πέπη Παπαθανασίου.

Στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείου Φλώρινας εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια, κ. Στεφανία Μπλούχου, πρότυπη πειραματική διδασκαλία Νανοτεχνολογίας στην Ε΄ τάξη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αριστεία ΙΙ «Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών στις Φυσικές Επιστήμες», σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας και τους καθηγητές, κ. Πέτρο Καριώτογλου και κ. Άννα Σπύρτου. Η έμφαση που δίνεται από το Σχολείο στη διδασκαλία του νευραλγικού τεχνολογικού επιστημονικού τομέα των Φυσικών Επιστημών και η συγκεκριμένη δράση συνέβαλαν στη βελτίωση των επιδόσεων και δεξιοτήτων των μαθητών στη Φυσική. Η διάκριση των μαθητών αποτελεί μια επιβράβευση των επιδόσεών τους και αποτελεί κίνητρο και για άλλους μαθητές να εμβαθύνουν στον ενδιαφέροντα χώρο των Φυσικών Επιστημών.

 

Σχολικό έτος: 
2014-2015
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 12 Ιουν 2015

Τμήματα που συμμετείχαν