Δράση στο πλαίσιο του Προγράμματος: «Το δικό μας μουσείο».

Με αφορμή τη διδασκαλία της ενότητας «Χρυσός αιώνας στην τέχνη» στην Ιστορία της Δ΄ Δημοτικού, οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν τη Σχολή Καλών Τεχνών και συγκεκριμένα το τμήμα Γλυπτικής, προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντές τους πάνω στο θέμα αυτό.

Σε ένα αρχικό στάδιο, ο υπεύθυνος καθηγητής Χρήστος Τσώτσος τους ενημέρωσε για τα εργαλεία και την τεχνική της γλυπτικής, ενώ είχαν την ευκαιρία και οι ίδιοι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κομμάτι μάρμαρο. Σε ένα επόμενο στάδιο εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τα αξιοθαύμαστα τεχνικά χαρακτηριστικά που αξιοποιήθηκαν στην κατασκευή του Παρθενώνα και εντρύφησαν στα μυστικά μηχανικής του μνημείου (αντισεισμικότητα μνημείου, ψευδαίσθηση ευθειών). Είχαν την ευκαιρία, στη συνέχεια, να κατασκευάσουν το δικό τους ομοίωμα του Παρθενώνα από χαρτί και να το διακοσμήσουν με δικές τους παραστάσεις από την αρχαία Ελλάδα. Η ημέρα έκλεισε με δημιουργίες από πηλό ελεύθερης θεματολογίας από τους μαθητές.

Θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον κ. Χρήστο Τσώτσο για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση που έκανε στους μαθητές, όσο και την Στέλλα Κασίδου που παρευρισκόταν και ενθάρρυνε τις προσπάθειες των μαθητών.

Σχολικό έτος: 
2018-2019
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 06 Μαρ 2019
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν