Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και της Στ’ τάξης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, η οποία περιλάμβανε:

  • Επίσκεψη και ξενάγηση στην πολυθεματική έκθεση «Πόντος, δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη», που φιλοξενείται στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ-ΗΕLEXPO. Ξεναγηθήκαμε και είδαμε ντοκουμέντα, σπάνια έγγραφα, φωτογραφίες και πίνακες εμπνευσμένους από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τον πολιτισμό τους.
  • Επίσκεψη και πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – Noesis: Η Έκθεση Nikola Tesla περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, όπως το εργαστήριό του στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room. Στην έκθεση για την Αρχαία ελληνική τεχνολογία ήρθαμε σε επαφή με δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας, με ομοιώματα που κατασκευάστηκαν με βάση πληροφορίες από γραπτές πηγές. Στο Εκθετήριο Αυτοκινήτων γνωρίσαμε την ιστορία, την εξέλιξη της τεχνολογίας και τον σχεδιασμό των οχημάτων, και είδαμε αυτοκίνητα που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης. Το Τεχνοπάρκο είναι ένας χώρος διάδρασης, όπου συμμετείχαμε ενεργά, πρωταγωνιστήσαμε και μάθαμε διασκεδάζοντας.
Σχολικό έτος: 
2017-2018
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 22 Μάιος 2018

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν