Εκπαιδευτική εκδρομή της ΣΤ τάξης στην Αθήνα

Παρασκευή: Αφού φτάσαμε στην Αθήνα γελάσαμε δυο ώρες με την ψυχή μας στην κωμωδία των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ σε σκηνοθ. του Κ. Μαρκουλάκη « Για όνομα» που παρακολουθήσαμε στο θέατρο «Αλίκη». Ερμηνεύουν: Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Β. Σταυροπούλου, Φ. Μουρατίδης, Μ. Κωνσταντάκη, Αντ. Λουδάρος. Σκην.-κοστ.: Αθ. Σμαραγδή. Μουσ.: Γ. Χριστοδουλόπουλος. Η υπόθεση του θεατρικού αφορούσε ένα φιλικό και οικογενειακό δείπνο που εξελίσσεται σε πεδίο μάχης όπου ο καθένας βγάζει τα απωθημένα του στο θέατρο Αλίκη.

Σάββατο: Η δεύτερη μέρα μας στην Αθήνα ξεκίνησε με επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης. Η βοήθεια της ξεναγού μας κ. Μαίρης υπήρξε πολύτιμη και στις δυο περιπτώσεις προκειμένου να κατανοήσουμε και να θαυμάσουμε για ακόμη μια φορά το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού. Στη συνέχεια, κατηφορίσαμε στην Πλάκα και επισκεφθήκαμε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να κάνουμε ένα ταξίδι στο σχολείο της παλιάς εποχής μέσα από ειδικά σχεδιασμένα θεατρικά δρώμενα. Επίσης, θαυμάσαμε στους υπόλοιπους χώρους του μουσείου τα προσωπικά αντικείμενα της Ζωρζ Σαρρή, τα οποία η ίδια παραχώρησε στο μουσείο. Ακολούθησε γεύμα στο Μοναστηράκι και η μέρα ολοκληρώθηκε με την προγραμματισμένη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, όπου παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενώ στο τέλος θαυμάσαμε και την αλλαγή φρουράς μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη.

Κυριακή: Το πρωί επισκεφθήκαμε το πολεμικό μουσείο του θωρηκτού Αβέρωφ και έπειτα μεταβήκαμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Γουλανδρή», όπου μας έκανε εντύπωση η γωνιά «Γαία» με όλα τα φυσικά φαινόμενα, όπως και οι συλλογές των ζωικών και φυτικών οργανισμών που βρίσκονται συγκεντρωμένες στο μουσείο. Καλό ήταν και το βίντεο για τον σχηματισμό του πλανήτη «Γη» που παρακολουθήσαμε. Κατόπιν, απολαύσαμε ένα σύντομο γεύμα και έναν περίπατο στην Κηφισιά. Έπειτα, παρακολουθήσαμε μια ψηφιακή προβολή με τίτλο « ο θάνατος των Δεινοσαύρων» στο Φηφιακό Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος. Η τελευταία μας μέρα στην Αθήνα έκλεισε μοναδικά με περίπατο, τρέξιμο και ανάπαυλα στο χορτάρι στον υπέροχο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος «Νιάρχος». Επίσης, μυρίσαμε σπάνια μυρωδικά και παίξαμε στο μουσικό θέατρο του πάρκου. Στη συνέχεια, απολαύσαμε την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μόραλη και τις ξύλινες και χάλκινες δημιουργίες του Χρήστου Καπράλου.

Δευτέρα: Αφού επισκεφθήκαμε το Αττικό Πάρκο και είδαμε τα σπάνια είδη ζώων και ερπετών που φιλοξενούνται εκεί και αφού παρακολουθήσαμε την επίδειξη των δελφινιών που εντυπωσίασε τα παιδιά, επιστρέψαμε στη Φλώρινα.  

Σχολικό έτος: 
2016-2017
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 18 Νοε 2016 to Δευτέρα, 21 Νοε 2016

Τμήματα που συμμετείχαν