Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο Φλώρινας

    Τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α’  τάξης συνοδευόμενοι από τους γονείς και τη δασκάλα, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο καταφύγιο της αρκούδας που βρίσκεται στο Νυμφαίο της Φλώρινας, στο πλαίσιο υλοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ανακαλύπτοντας το περιαστικό δάσος της πόλης μου» που εκπονείται  κατά το σχολικό έτος 2016-17 στην  Α΄ τάξη.

   Τα παιδιά έχοντας γνώση για την πανίδα του δάσους της περιοχής τους, αφού προηγήθηκε ενημερωτική συνάντηση με δασολόγο του Δήμου Φλώρινας, επισκέφτηκαν το καταφύγιο της καφέ αρκούδας. Έτσι ήρθαν σε επαφή με το πιο αντιπροσωπευτικό και απειλούμενο ζώο του τόπου τους .

   Οι φροντιστές του χώρου εξήγησαν στα παιδιά ότι οι αρκούδες που φιλοξενούνται ζούσαν σε αιχμαλωσία πριν μεταφερθούν εκεί και συχνά κακομεταχειρίζονταν και κακοποιούνταν. Το καταφύγιο δημιουργήθηκε στο βιότοπο της αρκούδας, ώστε να προσομοιάζει με το φυσικό της περιβάλλον  για να είναι πιο ομαλή η διαβίωσή της.

   Τα παιδιά κατανόησαν ότι ο χώρος δεν αποτελεί ζωολογικό κήπο όπου εκτίθενται ζώα αλλά είναι μια οργανωμένη προσπάθεια των ανθρώπων του «Αρκτούρου»  να φροντίζουν τα ταλαιπωρημένα ζώα μέσα στο σπίτι τους και ευαισθητοποιήθηκαν  για την προστασία των απειλούμενων με εξαφάνιση ζώων.

   Η εκδρομή επιφύλασσε  πολλές εκπλήξεις! Τα παιδιά περιηγήθηκαν σε ένα πυκνό δάσος με επιβλητικές οξιές και απόλαυσαν το φυσικό τοπίο με όλες τους τις αισθήσεις. Τέλος, επιδόθηκαν σε διάφορες εικαστικές δημιουργίες αποτυπώνοντας τις εμπειρίες τους.

Σχολικό έτος: 
2016-2017
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν