Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νυμφαίο

Τη Δευτέρα 23/5 η Ε΄ τάξη, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο γύρος του κόσμου με τα απειλούμενα είδη», που υλοποιείται στο μάθημα των Αγγλικών, πραγματοποίησε ημερήσιο εκπαιδευτικό περίπατο στο Νυμφαίο. Το πρόγραμμα του περιπάτου περιελάμβανε:

Α) Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Νικείου Σχολής, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από ειδική ξεναγό, που περιελάμβανε ενημέρωση των μαθητών για τις συνθήκες διαβίωσης του απειλούμενου είδους της αρκούδας στη χώρα μας και όχι μόνο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από ειδικά διαμορφωμένες κατασκευές να μελετήσουν  στοιχεία, όπως: με ποιον τρόπο η αρκούδα φέρνει στον κόσμο το μωρό της, το χαρακτηριστικό της βάδισμα αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, κυρίως, από τον άνθρωπο.

Β) Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου. Έλαβε χώρα μια σύντομη ενημέρωση των μαθητών από ξεναγό (μέλος Αρκτούρου), με θέμα την αποστολή και το σκοπό ίδρυσης της οργάνωσης του Αρκτούρου και στη συνέχεια ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη στους χώρους που φιλοξενούνται οι αρκούδες, όπου είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά 3 από αυτά τα μοναδικά ζώα.

Σχολικό έτος: 
2015-2016
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 23 Μάιος 2016
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν