Επαφή και εξοικείωση με την ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, οι μαθητές  στο πλαίσιο του γνωστικού αντικειμένου της  γλώσσας  της Δ΄ τάξης στην 10η  ενότητα  «Λέξεις φτερουγίζουν πέρα, ταξιδεύουν στον αγέρα» και συγκεκριμένα  στο μάθημα με τίτλο «Χορεύοντας με …ανήκουστους ήχους» (σελ. 89-92) ήρθαν σε επαφή και εξοικειώθηκαν  με την ελληνική νοηματική γλώσσα υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού  ειδικής  αγωγής Νάση Μαρίας.

Αρχικά, τους δόθηκαν ορισμένες απαραίτητες πληροφορίες για τα δομικά στοιχεία της γλώσσας και εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που την καθιστούν σημαντική και επίσημα αναγνωρισμένη ως πρώτη γλώσσα της κοινότητας των κωφών. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε  στους μαθητές η ελληνική νοηματική αλφάβητος και κατόπιν οι ίδιοι την αναπαράστησαν γράμμα-γράμμα. Σε δεύτερο επίπεδο δούλεψαν με την αναπαράσταση του ονόματός τους και ο καθένας το παρουσίασε μέσα στην τάξη.

Τέλος, κλείσαμε με τη νοηματική υπόδειξη βασικών καθημερινών εννοιών και λέξεων, όπως εκείνου του χαιρετισμού, των συναισθημάτων, ορισμένων  βασικών ρημάτων και χρονικών προσδιορισμών.

Σχολικό έτος: 
2015-2016
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 24 Φεβ 2016
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν