Επίσκεψη και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 τάξεις του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την αναδρομική έκθεση του έργου δύο Φλωρινιωτών ζωγράφων, του Φλωέλ (Γιώργου Γαζέα) και του Δημήτρη Δόστη, που η Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας φιλοξενεί στον χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση χαρακτηρίζεται αναδρομική, γιατί οι δύο καλλιτέχνες δε βρίσκονται πλέον στη ζωή. Η έκθεση έχει τίτλο «Ποιος χρειάζεται την τέχνη;» και περιλαμβάνει τοπία, σκηνές της πόλης, των χωριών και της υπαίθρου, μνήμες και πρόσωπα από την πόλη και την περιοχή της Φλώρινας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού περιηγήθηκαν στην έκθεση, προσέγγισαν και μελέτησαν τα έργα τέχνης υλοποιώντας το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο κάθε φορά στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησαν οι μαθητές/τριες της Γ΄ και της Δ΄ τάξης εντάσσεται στο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων "Artfull thinking", με το οποίο ασχολούνται οι τάξεις αυτές τη φετινή σχολική χρονιά.

 

Σχολικό έτος: 
2017-2018
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 12 Δεκ 2017 to Τετάρτη, 13 Δεκ 2017
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν