Επίσκεψη σε Εικαστική Έκθεση

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν την Εικαστική έκθεση των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Αμμοχωρίου με τίτλο «Εγώ πρόσφυγας, εσύ πρόσφυγας, αυτός πρόσφυγας» που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλη.  Η έκθεση πραγματεύεται το προσφυγικό με αφορμή την Μικρασιατική Καταστροφή, την εισβολή στην Κύπρο και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με μια σκληρή πραγματικότητα μέσα από την καλλιτεχνική προσέγγιση ιστορικών και σύγχρονων γεγονότων. Εντυπωσιάστηκαν, προβληματίστηκαν, ένιωσαν θλίψη μέσα από την ένταση των εκθεμάτων. Αντιλήφθηκαν ότι η ζωή των παιδιών ανά τον κόσμο δεν είναι πάντα εύκολη κι ευχάριστη κι ότι τα Δικαιώματα των Παιδιών για τα οποία τόσες Διακηρύξεις έχουν διατυπωθεί καταπατώνται πολλές φορές με βάναυσο τρόπο. Ενδυνάμωσαν την πεποίθησή τους ότι πρέπει να αγωνιστούν με όποιον τρόπο μπορούν για να αμβλύνουν τις αντιθέσεις, τις κοινωνικές αδικίες και οποιαδήποτε μορφή βίας.

Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες Νανά Βόσδου και Σίσσυ Καλαϊτζή κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση των οποίων πραγματοποιήθηκε η έκθεση καθώς και για την ευγενική φιλοξενία και λεπτομερή ξενάγηση που μας παρείχαν.

Σχολικό έτος: 
2015-2016
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 12 Μάιος 2016
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν