Επίσκεψη του δρομέα μεγάλων αποστάσεων Γιώργου Ζαχαριάδη

Στις 23 Μαρτίου 2016 το Σχολείο μας φιλοξένησε τον δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Γιώργο Ζαχαριάδη, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τα αθλητικά ιδεώδη και τους αγώνες αντοχής, όπως επίσης και για το μεγάλο εγχείρημά του να διανύσει τρέχοντας την απόσταση Παναγία Σουμελά Βέροιας-Παναγία Σουμελά Πόντου (1.924 χμ).

Ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων έχει συμμετάσχει και τερμάτισε επιτυχώς -πολλές φορές- σε αγώνες πολλών χιλιομέτρων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στους αποδεδειγμένα πιο δύσκολους αγώνες Υπεραπόστασης «ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΙΔΕΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» (Αθήνα – Σπάρτη - Αθήνα, 500 χμ), «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» (Αθήνα - Σπάρτη, 246 χλμ), «ΔΟΛΙΧΟΣ» δρόμος, 255 χμ, από Δελφούς στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στους «ΟΛΥΜΠΙΟ» (Αέθλιο) δρόμο 180 χμ από Αρχαία Νεμέα στην Αρχαία Ολυμπία, στον «Ευχίδειο Άθλο» (110 χμ) από τους Δελφούς στις Πλαταιές, στον «Πανελλήνιο Αγώνα 100 χμ» στην Ψάθα Μεγάρων Αττικής, στους Μαραθώνιους αγώνες Αθηνών - Θεσσαλονίκης, Αυστρίας (στην Αυστρία τον Οκτώβριο 2014 εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία, 15 μέρες μετά την αναβίωση του Φειδιππίδειου Άθλου), καθώς επίσης και σε διάφορους αγώνες βουνού, όπως στον «OLYMPUS MARATHON» (44 χμ), στο «VFT- Παρανέστι» της Δράμας (130 χμ), στον «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ULTRA MARATHON» Πήλιο Βόλου (70 χμ) κά. Επίσης, κατά την συμμετοχή του στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2014, μετά τον τερματισμό του στην Σπάρτη, αναβίωσε τον Φειδιππίδειο Άθλο επιστρέφοντας στην Αθήνα (Καλλιμάρμαρο στάδιο), διανύοντας άλλα 250 χμ, συνολικά 500 χμ, όπως και ο αρχαίος δρομέας Φειδιππίδης, κατατασσόμενος ως 4ος δρομέας στον κόσμο που διένυσε αυτήν την διαδρομή με χρόνο 85 ώρες και 30΄ λεπτά, μέχρι το έτος 2014, αφού το 2015 διοργανώθηκε για πρώτη φορά αγώνας σ’ αυτή τη διαδρομή, όπου τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη και 1ος Έλληνας, με χρόνο 84 ώρες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας περίμεναν τον κ. Ζαχαριάδη με χαρά, του απηύθυναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και του πρόσφεραν πολλές ζωγραφιές με δρομείς και παραστάσεις από αγώνες δρόμου. Ως αντιχάρισμα, ο κ. Ζαχαριάδης έδωσε στο Σχολείο μας ένα μετάλλιό του από αγώνα αντοχής στην Κέρκυρα. Τον ευχαριστούμε θερμά!

Σχολικό έτος: 
2015-2016
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 23 Μαρ 2016
Θεματικές ενότητες: 

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν