Επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ στο σχολείο μας!

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας συνοδευόμενους από τους καθηγητές τους. Η όλη επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης και ενσωμάτωσης των μαθητών/τριών του ΕΕΕΕΚ στον συνολικό μαθητικό πληθυσμό της πόλης.

Προετοιμαζόμασταν για μέρες για τη συνάντηση αυτή. Στολίσαμε την αίθουσα, ετοιμάσαμε βίντεο με τις δραστηριότητές μας, φτιάξαμε έναν όμορφο μπουφέ με τη βοήθεια των γονιών, ετοιμάσαμε μικρά συμβολικά δωράκια για τους επισκέπτες μας, σκεφτήκαμε κοινές δραστηριότητες για τη μέρα αυτή… Τους υποδεχτήκαμε στην αυλή, με μια αμηχανία στην αρχή… Όμως δε χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να γίνουν οι πρώτοι δισταγμοί ενδιαφέρον, νοιάξιμο, χαμόγελα, αγγίγματα…

Αφού αυτοπαρουσιαστήκαμε όλοι με τη σειρά, παρουσιάσαμε τις δράσεις και δραστηριότητες που κάνουμε στις τάξεις μας. Έπειτα, δημιουργήσαμε ένα πολύχρωμο κολάζ με θέμα την αγάπη και τη φιλία. Στο τέλος κεραστήκαμε τις λιχουδιές που είχαμε ετοιμάσει και δώσαμε τις καρτούλες και τα δωράκια που επιλέξαμε ξεχωριστά για κάθε μαθητή/τρια.

Ελπίζουμε οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ να πέρασαν τόσο όμορφα όσο εμείς. Τέτοιες δράσεις μάς βοηθούν να αναπτύξουμε αλληλοσεβασμό, αποδοχή και αλληλοϋποστήριξη, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να χτίσουμε την αυτοεκτίμησή τους. Βοηθούν τα παιδιά χωρίς αναπηρίες να προσεγγίσουν, να κατανοήσουν και να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στο διαφορετικό, συνειδητοποιώντας αυτό που σε ανύποπτο χρόνο ψιθύρισε μια μαθήτρια στο αυτί της δασκάλας μας: “τελικά δε διαφέρουμε τόσο πολύ”…

Όπως αναφέρουν και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ «τέτοιου είδους δράσεις επιβεβαιώνουν πως η συνεκπαίδευση δεν αποτελεί μια θεωρητική παιδαγωγική προσέγγιση που επιβάλλεται για το “θεαθήναι”. Αντίθετα, είναι ένα ισχυρό και αποδοτικό πλαίσιο εκπαίδευσης, το οποίο πέρα από οικοδόμηση γνώσεων, μπορεί να αποτελέσει τον πιο όμορφο δρόμο καλλιέργειας αξιών για τους μελλοντικούς πολίτες.» (http://eeeek-florin.flo.sch.gr/cms/?p=579).

Γεμάτοι όμορφα συναισθήματα, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

Σχολικό έτος: 
2017-2018
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 04 Ιουν 2018

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν