Χωρίς φωτιά καπνός δε βγαίνει»

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης με τη συνοδεία της δασκάλας τους επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, όπου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Χωρίς φωτιά καπνός δε βγαίνει».

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 75 λεπτών, ήταν δομημένο σε τρεις ενότητες: 1) Προβολή παρουσίασης με εκτενή αναφορά στη σημασία της φωτιάς και τη χρήση της στην καθημερινή ζωή της αρχαιότητας, 2) Θεματική ξενάγηση βασισμένη σε τρία επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου σχετιζόμενα με τη φωτιά, τα οποία κλήθηκαν να ανακαλύψουν τα παιδιά με τη βοήθεια φυλλαδίου που τους διανεμήθηκε και 3) Δημιουργικό εργαστήρι, στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά επιδόθηκαν στην κατασκευή ενός πήλινου λύχνου, αντίγραφου εκθέματος του Μουσείου, το οποίο πήραν μαζί τους ως ενθύμιο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016. Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» και στόχος του ήταν η ενημέρωση και η εξοικείωση των παιδιών με τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τη φωτιά.

Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, κυρία Ναούμ Ελπινίκη (αρχαιολόγο ΕΦ.Α. Φλώρινας), αλλά και όλο το προσωπικό του Μουσείου για τη μοναδική εμπειρία που μας πρόσφεραν.

Σχολικό έτος: 
2016-2017
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 20 Οκτ 2016
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν