Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση

Στο πλαίσιο της Θεατρικής Αγωγής οι μικροί μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης ετοίμασαν και παρουσίασαν αντίστοιχα τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Αϊ Βασίλης συλλαμβάνεται» και «Ο Αϊ  Βασίλης στο δικαστήριο», την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας.

Η προετοιμασία ξεκίνησε έναν μήνα πριν και οι μαθητές με μεγάλο ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της θεατρικής παράστασης που είναι εμπνευσμένη από το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά "Ο Αι Βασίλης στη φυλακή με τους ογδόντα τρεις αρουραίους". Δεν πρόκειται για διασκευή αφού στο παραμύθι συμβαίνουν πολλά περισσότερα, όπου ο Αϊ Βασίλης γίνεται ήρωας μίας ιστορίας γεμάτη περιπέτειες, δράση, απρόοπτα και πολύ γέλιο.

Οι μαθητές αφού πρώτα διάβασαν και απόλαυσαν το παραμύθι, προχώρησαν στη δραματοποίησή του σε επίπεδο σχολικής τάξη (κατανομή και εκμάθηση ρόλων, μουσική επένδυση, εικαστικές δημιουργίες).

Η προσπάθειά τους αυτή μετουσιώθηκε σε μια θεατρική παράσταση κατά την οποία τα παιδιά υπέδειξαν ιδιαίτερες υποκριτικές ικανότητες και εξέπληξαν τους γονείς και φίλους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα!!!

Σχολικό έτος: 
2016-2017
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 23 Δεκ 2016

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν