Η γαστρονομική παράδοση της Φλώρινας και οι προοπτικές της για τον τόπο μας

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Η γαστρονομική παράδοση της Φλώρινας και οι προοπτικές της για τον τόπο μας», θα προσεγγιστούν οι κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές διαστάσεις της τοπικής μας παραγωγής, της γαστρονομικής μας παράδοσης και της αντίστοιχης επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης Δημοτικού και  περιλαμβάνει ενημερωτικές δράσεις, εργασίες στον σχολικό χώρο, επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής και συμμετοχικές δραστηριότητες γευσιγνωσίας των μαθητών, εκδηλώσεις παρουσίασης του Προγράμματος, γιορτή τοπικής γευσιγνωσίας στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο και παραγωγή Φακέλου με το εκπονηθέν εκπαιδευτικό υλικό. Οι δράσεις προβλέπεται να υλοποιηθούν από τον Μάρτιο ως τον Μάιο του 2016, με τη συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων της 1ης, 2ης και 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, των Διευθυντών των Εκπαιδευτικών και των γονέων των μαθητών των Σχολικών Μονάδων που θα συμμετάσχουν, αλλά και εξωτερικών συνεργατών από άλλους φορείς, όπως ο ΟΑΕΔ Φλώρινας, κ.ά.

ΦΟΡΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Την οικονομική υποστήριξη του προγράμματος, όπως και πρακτικά οργανωτικά θέματα, ανέλαβε το Επιμελητήριο Φλώρινας, που είχε και την πρωτοβουλία για την υλοποίηση του Προγράμματος, εντάσσοντάς το σε μια σειρά παρεμβατικών ενεργειών που στοχεύουν να αναδείξουν την Φλώρινα ως διακεκριμένο γαστρονομικό προορισμό.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Έλαβε χώρα ενημέρωση των μαθητών της Ε΄ και της Στ΄ τάξης για τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές επιχειρήσεις και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη σε τοπικές επιχειρήσεις.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

http://ppf.edu.gr/activities/periigisi-se-topikes-epiheiriseis επίσκεψη σε τοπικές επιχειρήσεις.

Σχολικό έτος: 
2015-2016
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 01 Μαρ 2016 to Τρίτη, 31 Μάιος 2016
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν