Μια συνάντηση με την Άλκη Ζέη στη Φλώρινα

Η συγγραφέας Άλκη Ζέη επισκέφτηκε χθες το πρωί το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Φλώρινας για μια συνάντηση και συζήτηση με τους μαθητές. Μάλιστα, σε ειδική τελετή, τιμής ένεκεν, δόθηκε το όνομα της μεγάλης συγγραφέως στη βιβλιοθήκη του σχολείου, ενώ αμέσως μετά οι μαθητές και μαθήτριες του Πρότυπου Δημοτικού και του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα παρουσίασαν μια ξεχωριστή γιορτή βασισμένη στα βιβλία της Άλκης Ζέη.

Μια ξεχωριστή συνάντηση με την αγαπημένη και διαχρονική συγγραφέα Άλκη Ζέη είχαν χθες στη Φλώρινα μικροί και μεγάλοι. Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Φλώρινας και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας, η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε δεκάδες βιβλία.

Για την Άλκη Ζέη και το έργο της μίλησαν οι φιλόλογοι Σοφία Ζαχαροπούλου, Βασιλική Παλιάτσου και Δανάη Τσουλιά, ενώ αποσπάσματα από βιβλία της διάβασαν οι δάσκαλοι Νατάσα Καππάτου και Κώστας Σεχίδης. Συντόνισε η δασκάλα Πέπη Παπαθανασίου. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά με την κιθάρα του ο μαθητής Γιάννης Μπαμπάρης, ενώ μαθητές παρουσίασαν και θεατρικό δρώμενο βασισμένο στα βιβλία της Άλκης Ζέη.

Σχολικό έτος: 
2014-2015
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 07 Μάιος 2015
Θεματικές ενότητες: 

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν