Το μπαλκόνι της τάξης μας

Την Δευτέρα 7-5-2018 στα πλαίσια του προγράμματος της HELMEPA, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ και Ε΄ τάξη μαζί με τους δασκάλους τους Πέπη Παπαθανασίου και Δημήτρη Δούκα, πραγματοποίησαν τη δράση «το μπαλκόνι της τάξης μας».

Όλοι οι μαθητές, έφεραν το αγαπημένο τους λουλούδι, το φύτεψαν σε γλάστρα στο χώρο του σχολείου και ανέλαβαν να το φροντίζουν ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ο σκοπός μας είναι εκτός φυσικά από το να ομορφύνουμε τη σχολική τάξη, τα παιδιά να αντιληφθούν πως ένα φυτό για να αναπτυχθεί χρειάζεται χώμα, το οποίο είναι η τροφή του, μαζεύει το νερό και εκεί μεγαλώνουν οι ρίζες του. Επίσης χρειάζεται ήλιο και αέρα. Για αυτό το λόγο τοποθετήσαμε τις πανέμορφες γλάστρες  στο περβάζι της τάξης μας που λούζεται στον ήλιο και έτσι τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να βλέπουν μέρα με τη μέρα και με τη δική τους φροντίδα, τα λουλούδια τους να αναπτύσσονται και να ομορφαίνει ο χώρος που περνούν τη μισή μέρα τους. Με αυτό τον τρόπο θα αγαπήσουν τα φυτά και θα τα έχουν πάντα μέσα στη ζωή τους και το σπίτι τους.

Σχολικό έτος: 
2017-2018
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 07 Μάιος 2018

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν