Περιήγηση σε έκθεση παιδικής τέχνης

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου η Γ΄ και η Δ΄ τάξη επισκέφθηκαν την έκθεση με δημιουργίες μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Αριστοτέλη. Αφού ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του Εικαστικού Εργαστηρίου Νίκο Ταμουτσέλη στους χώρους της έκθεσης και ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο των εκθεμάτων, στη συνέχεια οι μαθητές των δυο τάξεων μελέτησαν συγκεκριμένα έργα στο πλαίσιο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βλέπω, σκέφτομαι, αναρωτιέμαι» (Artfull Thinking). Είχε προηγηθεί στη σχολική τάξη μελέτη έργων από τα ρεύματα του εξπρεσιονισμού, του κυβισμού και του ιμπρεσιονισμού.

Ειδικότερα, οι μαθητές της Γ΄ τάξης μελέτησαν ένα έργο με στοιχεία του ρεύματος του κυβισμού, δηλαδή τη χρησιμοποίηση γεωμετρικών σχημάτων και ένα έργο με στοιχεία ιμπρεσιονισμού (τεχνική πουαντιγισμού), δίνοντας βαρύτητα σε σκέψεις και συναισθήματα που δημιουργούνται από το έργο.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, αντίστοιχα,  μελέτησαν, σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές τον πίνακα «Η κραυγή» του εξπρεσιονιστή Edvard Munch και εστίασαν στον αντιπολεμικό  χαρακτήρα του έργου και στα έντονα συναισθήματα που προκαλεί στο θεατή. Εν όψει της προετοιμασίας του εορταστικού προγράμματος για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 που έχει αναλάβει η Δ΄ τάξη τα δεινά που επιφέρει ο πόλεμος στον άνθρωπο έγιναν ακόμη πιο αντιληπτά.  

Αρχεία: 
Σχολικό έτος: 
2017-2018
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 16 Οκτ 2017
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν