Περπατώντας ... την πόλη μου!!!

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 οι μαθητές της Β΄ τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, υπό την καθοδήγηση της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Μελίτης, συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Διαδρομές στην πόλη μας», στα πλαίσια υλοποίησης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Μικροί εκδότες δημιουργούν έναν τουριστικό οδηγό».

Μέσα από τις άρτια οργανωμένες δράσεις του προγράμματος οι μαθητές περπάτησαν στους δρόμους της πόλης, εντόπισαν και κατέγραψαν κτίρια και τοποθεσίες που παρουσιάζουν ιστορικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον (το κτίριο του Αριστοτέλη, την οικία Βογιατζή, την οικία Χάρη, το τούρκικο χαμάμ, το ιστορικό κτίριο του ξενοδοχείου «Διεθνές», το σπίτι του γλύπτη Στερίκα Κούλη, τον μιναρέ στην οδό Νερέτης, τα κανόνια, κ.α.).

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος οι μαθητές αφού διάσχισαν τον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα κατέληξαν στην ελληνιστική πόλη. Στους υπαίθριους χώρους της αρχαίας πόλης παρακολούθησαν μια σύντομη ξενάγηση από τα μέλη της ομάδας του κέντρου και συμμετείχαν σε σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες. 

Σχολικό έτος: 
2016-2017
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 21 Μαρ 2017

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν