Πνευματική Ιδιοκτησία & Συγγενικά Δικαιώματα

anameixeis_-_moirazomaste_tin_dimioyrgikotita_mas_me_tis_adeies_hrisis_creative_commons

Το Πρόγραμμα για την Πνευματική Ιδιοκτησία και τα Πνευματικά Δικαιώματα υλοποιήθηκε από την Ε΄ του Σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης ζώνης  και του μαθήματος της Πληροφορικής. Συμμετείχαν 23 μαθητές και μαθήτριες, μαζί με τον υπεύθυνο δάσκαλο της τάξης και τον καθηγητή της Πληροφορικής.Το πρόγραμμα είχε διάρκεια τέσσερις μήνες.

Σκοπός του εκπ/κού προγράμματος είναι οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι η Πνευματική ιδιοκτησία αποκτά μια ολοένα αυξανόμενη σημασία στη σύγχρονη κοινωνία και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προώθηση της δημιουργικότητας και του πολιτισμού. Ο  δημιουργός  ενός πρωτότυπου πνευματικού έργου έχει δικαίωμα πάνω σε αυτό, δηλ.  τη δυνατότητα να ελέγχει τη χρήση του έργου του.

Οι μαθητές/τριες της  Ε΄ τάξης  του με την ολοκλήρωση του θεωρητικού μέρους του Προγράμματος αποφάσισαν  με την συνεργασία του δασκάλου τους Κωνσταντίνου Σεχίδη και του υπεύθυνου πληροφορικής Γιάννη Αρβανιτάκη να λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργανώθηκε με αντικείμενο την Πνευματική Ιδιοκτησία.

Τα παιδιά συμμετείχαν στον διαγωνισμό με την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν, με τίτλο: «Αναμείξεις, μοιραζόμαστε τη δημιουργικότητα μας με τις άδειες Creative Commons» η οποία απέσπασε το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία video μεταξύ δεκάδων συμμετοχών. Το βραβείο συνοδευόταν και από χρηματικό έπαθλο διακοσίων ευρώ για την αγορά εξοπλισμού για το σχολείο.

Σχολικό έτος: 
2014-2015
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 12 Ιαν 2015 to Παρασκευή, 03 Απρ 2015

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν