Πρωτιές και σημαντικές διακρίσεις στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας

3os_perifereiakos_diagonismos_dytikis_makedonias_stin_ekpaideytiki_rompotiki_ohimata_kai_metafores

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας στο 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 15 ομάδες από Δημοτικά σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν με μεγάλη επιτυχία 4 ομάδες αποτελούμενες από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης, οι οποίες κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις και απέσπασαν ένα ειδικό βραβείο.

  • Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα μας Robot Girls με την κατασκευή με τίτλο “Smart taxi”, η οποία αποτελείται από τις μαθήτριες: Δούκα Άννα, Δάικου Μαρία, Ζάρου Μαρία, Ζάρου Μελίνα, Καλδάνη Φωτεινή και Χαλίδη Κλεονίκη.
  • Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδας μας IQ Robots με την κατασκευή “Διαστημικός ανελκυστήρας”, η οποία αποτελείται από τους μαθητές: Δημητρίου Νικόλαο, Παπαδόπουλο Αθανάσιο, Ρούφα Νικόλαο, Συμεωνίδη Δημήτρη, Ταλλίδη Θωμά, Τοπάλη Νικόλαο.
  • Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα μας Power Robot Girls με την κατασκευή “Αυτόματο τελεφερίκ πόλης”, η οποία αποτελείται από τις μαθήτριες: Δούκα Γεωργία, Θεοδοσίου Αφροδίτη, Λουκά Δέσποινα, Μπέλλη Μαρία, Μπότση Αναστασία.
  • Τέλος, το ειδικό βραβείο “Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής” απέσπασε η ομάδα μας Οι μάγκες, η οποία αποτελείται από τους μαθητές: Αποστολίδη Άγγελο, Δούκα Χρίστο, Κοΐδη Κωνσταντίνο, Σαββόπουλο Αθανάσιο, Σκλιά Άγγελο, Τσουρίλα Νικόλαο.

Οι ομάδες μας Robot Girls, IQ Robots και Power Robot Girls θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στην Αθήνα.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τον προπονητή τους Γιάννη Αρβανιτάκη και να ευχαριστήσουμε τους γονείς που συμμετείχαν ενεργά στις διαδικασίες προετοιμασίας. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τις φοιτήτριες / τους φοιτητές που υποστήριζαν τις ομάδες μας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για την υλική και ηθική υποστήριξή της.

Σχολικό έτος: 
2016-2017
Ημερομηνία: 
Κυριακή, 12 Μαρ 2017

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν