Συμμετοχή και διάκριση στον 12ο Διαγωνισμό Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Η Στ’ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στον 12ο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας – Παράρτημα Φλώρινας, με τίτλο «Παιχνίδι και Μαθηματικά». Συγκεκριμένα, πήραν μέρος σε αυτόν οι μαθητές και μαθήτριες: Μαρία Δάικου, Άννα Δούκα, Γεωργία Δούκα, Μαρία Ζάρου, Φωτεινή Καλδάνη, Κωνσταντίνος Κοΐδης, Δέσποινα Λουκά, Μαρία Μπέλλη, Άγγελος Σκλιάς, Νίκος Τοπάλης και Κλεονίκη Χαλίδη. Η μαθήτρια Κλεονίκη Χαλίδη κατέκτησε την 1η θέση στην τάξη, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της και στη β’ φάση του διαγωνισμού, ενώ διακρίθηκαν επίσης οι μαθήτριες Μαρία Μπέλλη, Μαρία Ζάρου και Φωτεινή Καλδάνη.

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες: α) να αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας, β) να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές και γ) να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Στον δικτυακό τόπο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας: http://www.hms.gr δημοσιεύονται τα φετινά θέματα, όπως και τα θέματα των παλαιότερων διαγωνισμών με προτεινόμενες λύσεις τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και διακρίθηκαν και ιδιαίτερα στη Κλεονίκη Χαλίδη για την πρωτιά της!

Ο Διευθυντής, Σεχίδης Κωνσταντίνος

Σχολικό έτος: 
2017-2018
Ημερομηνία: 
Κυριακή, 13 Μάιος 2018
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν