Συμμετοχή της Δ΄ τάξης στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016 της ActionAid

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Πειραματικού Σχολείου συμμετείχαν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση (16-23 Απριλίου), που συντονίζει η Action Aid Hellas στη χώρα μας από το 2004, με κεντρικό σύνθημα: «Παιδιά με αναπηρία, Ορατά σε όλα τα Σχολεία!»

Οι δράσεις των μαθητών του Πειραματικού στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκστρατείας ήταν οι παρακάτω:

α) Ραδιοφωνική συνέντευξη στις 21 Απριλίου στη δημοσιογράφο κ. Αδάμου της ΕΡΤ Φλώρινας, όπου οι μαθητές μιλούν για τα Δικαιώματα των Παιδιών και  την προάσπισή τους καθώς και για ένα Σχολείο φιλικό και φιλόξενο για όλα τα παιδιά.

β) Επίδοση επιστολής την ίδια μέρα στον Αντιδήμαρχο  Φλώρινας κ. Αριστείδου, με αίτημα να γίνουν όλα τα σχολεία του δήμου προσβάσιμα και λειτουργικά για όλους τους μαθητές. (http://neaflorina.blogspot.gr/2016/04/2016_22.html)

Μετά τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης και την εκτενή ενασχόλησή τους τόσο με το εκπαιδευτικό υλικό της εκστρατείας όσο και με την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για ένα πιο φιλικό Σχολείο, κλήθηκαν να αναμορφώσουν σε αφίσα ένα λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους  σχολείο. Πιο συγκεκριμένα  τους ζητήθηκε να γράψουν ή να ζωγραφίσουν τρία πράγματα που κρίνουν απαραίτητα να αλλάξουν  στην κτιριακή δομή ή στη λειτουργία του σχολείου μας ώστε να γίνει Ένα Σχολείο Ανοιχτό σε Όλους!

Σχολικό έτος: 
2015-2016
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 19 Απρ 2016 to Τρίτη, 17 Μάιος 2016

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν