Συμμετοχή της Β τάξης στην 7η Biennale παιδικής τέχνης για παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών

Στις 25 Μαΐου όσα παιδιά της Β’ τάξης εκδήλωσαν την επιθυμία –συνολικά 14- πήραν μέρος στην 7η BIENNALE παιδικής τέχνης, που διοργάνωσαν το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης πρεσβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη, την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών του κόσμου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό στοχεύουμε στο να στήσουμε γέφυρες αγάπης ανάμεσα στους λαούς του κόσμου, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και την παράδοσή τους.

Στην 7η BIENNALE παροτρύνονται τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα με θέμα τη μουσική (αφηρημένες ή συμβολικές εικόνες). Να καταγράψουν επάνω στο έργο τους, με τον εικαστικό τους λόγο, τον ενθουσιασμό της στιγμής, τα ακούσματα από μουσικές βγαλμένες μέσα από την παράδοση τους, αλλά και ήχους από μουσικά όργανα της πατρίδας τους. Μπορούν ακόμη να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα και μουσικές στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη τους. Σημείο αναφοράς μπορεί να γίνει και το αύριο, εκεί όπου μόνο αυτά ανήκουν και να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα της φαντασίας τους.

Κι εμείς αυτό κάναμε. Επιστρατεύσαμε τη φαντασία και το ταλέντο μας και δημιουργήσαμε έργα ζωγραφικής με θέμα τη μουσική. Μαζί με τα έργα μας στείλαμε στους διοργανωτές της BIENNALE κι ένα cd με μουσικές της περιοχής μας, όπως μας ζητήθηκε. Στις φωτογραφίες μας μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις εικαστικές δημιουργίες μας.

Σχολικό έτος: 
2015-2016
Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 25 Μάιος 2016
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν