Συμμετοχή της Β’ τάξης στο πρόγραμμα «ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ… ΤΑ ΚΑΛΛΗ ΜΑΣ» από το Κ.Π.Ε. ΜΕΛΙΤΗΣ

Την 26η Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης, με τη συνοδεία της δασκάλας τους, πραγματοποίησαν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Τα δάση μας… τα κάλλη μας!», του Κ.Π.Ε. Μελίτης.

Σύσσωμη η παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου μάς υποδέχτηκε στην πλατεία της Δροσοπηγής. Μετά τη γνωριμία μας, κεραστήκαμε σάντουιτς και νερό («για να πάρουμε δυνάμεις», όπως μας είπαν) και χωριστήκαμε με ομάδες. Ακολούθησε ένας πολύ ενδιαφέρων περίπατος μέσα στο χωριό και στο παρόχθιο μονοπάτι. Κατά τη διάρκεια του περίπατου αυτού κάναμε ένα σωρό δραστηριότητες: γνωρίσαμε τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, καταγράψαμε σε ένα μπλοκάκι τα είδη που διακρίναμε και κρατήσαμε φύλλα από όλα τα φυτά που συναντήσαμε για να δημιουργήσουμε το φυτολόγιο της τάξης, μάθαμε να προσανατολιζόμαστε με και χωρίς πυξίδα, μάθαμε να «διαβάζουμε» την ηλικία και το ύψος των δέντρων, φωτογραφηθήκαμε, κάναμε καπέλα από τεράστια φύλλα και σφυρίχτρα από κλαδί δέντρου (να είναι καλά ο κύριος Νίκος!), μαζέψαμε «θησαυρούς» του δάσους, παρατηρήσαμε, μυρίσαμε, γευτήκαμε, αγγίξαμε, χόρτασε το μάτι μας πράσινο κι η ψυχή μας ηρεμία! Είδαμε τόσα νερά και καταλάβαμε από πού πήρε το όνομά της η πανέμορφη Δροσοπηγή. Συναντήσαμε ένα φιδάκι, που αν και νεκρό, μας τρόμαξε πολύ! Περάσαμε ένα ξύλινο γεφυράκι και σε ένα ξέφωτο παίξαμε πολλά παιχνίδια: Αναπαραστήσαμε την τροφική πυραμίδα και καταλάβαμε πόσο πολύτιμα είναι όλα τα είδη χλωρίδας και πανίδας και, επίσης, πως αν ένα είδος λείψει, κινδυνεύουν όλα τα υπόλοιπα. Κάναμε αγώνες δρόμου στην ανηφορική πλαγιά και παίξαμε διελκυστίνδα. Μαζέψαμε λουλουδάκια και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις! Α! και να μην το ξεχάσουμε! Σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος είχαμε άγρυπνο φύλακα-συνοδό ένα καφετί σκυλάκι, που δε μας άφησε λεπτό. Μάλιστα μιμούνταν ό,τι κάναμε και προσπαθούσε να μας τραβήξει την προσοχή με διάφορα κόλπα και επιδείξεις. Περάσαμε υπέροχα!

Ευχαριστούμε πολύ όλη την παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου, για τις χρήσιμες πληροφορίες, την άψογη ξενάγηση και τα διασκεδαστικά παιχνίδια και γενικά για τη φανταστική ημέρα που περάσαμε μαζί! Και του χρόνου!

Σχολικό έτος: 
2015-2016
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν