Συμμετοχή του σχολείου μας στη «2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας πήραν μέρος στις εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, η γυμνάστρια του σχολείου μας, Αγάπη Λιατοπούλου, οργάνωσε και διεξήγαγε με τα παιδιά διάφορα παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες, διαφορετικές για κάθε τάξη του σχολείου (σκυταλοδρομία, παιχνίδια ταχύτητας, ποδόσφαιρο, μουσικοχορευτικά κλπ). Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο της ομαδικής προσπάθειας, της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της κάθε ομάδας. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με δύο ολυμπιακά αθλήματα: α) την ξιφασκία, μέσω της επίδειξης της στολής και κάποιων τεχνικών του κάθε ξίφους και β) με την αντισφαίριση (τένις), καθώς ο Κώστας Ζαφειρόπουλος εθελοντικά εξοικείωσε τα παιδιά με την ορολογία του αθλήματος (σερβίς, βολέ κλπ), τους κανόνες του και τη σωστή λαβή της ρακέτας. Πολλά είναι τα παιδιά που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο γήπεδο του τένις, σε ένα άτυπο τουρνουά.

Λίγα λόγια για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Την ημέρα αυτή γίνεται επίσης η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου). Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες -επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα- εκδηλώσεις.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Σχολικό έτος: 
2015-2016
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 05 Οκτ 2015
Θεματικές ενότητες: 

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν