Ταξίδι στη χώρα του βιβλίου

Η φιλαναγνωσία ως στάση ζωής προσφέρει χαρά και απόλαυση, είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας και συστηματικής παιδείας, και δεν έχει καταναγκαστικό ή υποχρεωτικό χαρακτήρα. Η ώρα της φιλαναγνωσίας στόχο έχει να καθιερώσει μια σταθερή και φιλική σχέση των παιδιών με το βιβλίο, ώστε αυτά να αποτελέσουν μελλοντικά μια «κοινότητα αναγνωστών».

Με το όραμα όλα τα παραπάνω να γίνουν πράξη και να ανοίξουν «τα παράθυρα» για το ταξίδι των παιδιών στον κόσμο και συνάμα στον εαυτό τους, η δασκάλα της Α΄ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας επέλεξε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τίτλο «Ταξίδι στη χώρα του βιβλίου» κατά το σχολικό έτος 2012-13.

Για τον σκοπό αυτό οργανώθηκαν ποικίλες δράσεις όπως συναντήσεις με συγγραφείς, σχολικές εξόδους στο θέατρο, εκθέσεις δημιουργικών εργασιών, συνεργασία με άλλες τάξεις και σύνδεση με άλλα μαθήματα (Γλώσσα, Ανθολόγιο, Μουσική, Καλλιτεχνικά, Πληροφορική, Θεατρική και Φυσική Αγωγή) στοχεύοντας τα παιδιά να ενδιαφερθούν για το βιβλίο, να το αγαπήσουν και η φιλαναγνωσία να γίνει στάση ζωής.

Οι μικροί μαθητές της Α΄τάξης έκαναν μια μικρή στάση στο ταξίδι τους φτιάχνοντας το δικό τους βιβλίο αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους όπως εκείνου του συγγραφέα και του εικονογράφου.

Σχολικό έτος: 
2012-2013
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 15 Οκτ 2012 to Παρασκευή, 31 Μάιος 2013
Θεματικές ενότητες: 

Τμήματα που συμμετείχαν

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν