Θέλει τέχνη το ασφαλές περπάτημα στον πάγο!

oi_mikroi_diasostes_mathainoyn_to_vadisma_toy_pigkoyinoy

Στο φυσικό φαινόμενο του χιονιού και του παγετού επικεντρώθηκαν τα μέλη του Ομίλου στις συναντήσεις του Δεκεμβρίου. Δεδομένου ότι η Φλώρινα κατακλύζεται από τα παραπάνω φυσικά φαινόμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά  τους χειμερινούς μήνες, τα μέλη του Ομίλου γνώριζαν πολύ καλά τις οδηγίες προστασίας και πρόληψης για χιονόπτωση και παγετό.

Επίσης, η παγωμένη ομίχλη που «εξαφανίζει» την πόλη της Φλώρινας, γνωστή ως «συνιάκι»  εξηγήθηκε με μετεωρολογικούς όρους χωρίς να χάσει τη μαγεία της.

Εκείνο όμως που τους «καθήλωσε» ήταν το  βάδισμα  του πιγκουίνου, τεχνική που πρέπει να υιοθετήσουμε προκειμένου να περπατάμε με ασφάλεια στο χιόνι και τον πάγο, αποφεύγοντας το γλίστρημα και την πτώση. 

Τέλος, τα μέλη επιδόθηκαν σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές σχετικές με τα φυσικά φαινόμενα που μελετούσαν στις συγκεκριμένες συναντήσεις. Ο χριστουγεννιάτικος πιγκουίνος που κατασκεύασαν, θα τους θύμιζε τις οδηγίες που έπρεπε να έχουν κατά νου για ασφαλές περπάτημα στο χιόνι και τον πάγο, ενώ η χριστουγεννιάτικη κάρτα που διακοσμούνταν από χιονονιφάδες θα τους συνόδευε στο κλίμα των ημερών!

Σχολικό έτος: 
2019-2020
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 02 Δεκ 2019 to Δευτέρα, 16 Δεκ 2019

Δραστηριότητα στα πλαίσια του Ομίλου

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν