Βιλιοπαρουσίαση- Δραματοποίηση Παιδικού Παραμυθιού

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου οι συγγραφείς Στέλλα Μαβίδου και  Μαρία Θεοχάρη παρουσίασαν με θεατρικό τρόπο στους μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ την ιστορία  του βιβλίου τους:  «Ο Δικαιωματούλης  και το Μαγικό Φίλτρο της Αγάπης».

Η υπόθεση του παραμυθιού είναι η εξής: Ένας δράκος ο φαταούλας κλέβει τα όνειρα των παιδιών… Η νεράιδα της Δικαιοσύνης αναλαμβάνει δράση και με τον βοηθό της τον Δικαιωματούλη, προσπαθεί να χαρίσει ξανά το χαμόγελο. Σε αυτή τη δύσκολη αποστολή καλούνται τα παιδιά όλου του κόσμου να βοηθήσουν! Τι λέτε, θα καταφέρουν όλοι μαζί να αλλάξουν τον φαταούλα;

Το παραμύθι ξεκινά με την αφήγηση και τη δραματοποίησή του, στο οποίο συμμετείχαν ενεργά οι μικροί μαθητές ενσαρκώνοντας τους ήρωες και τραγουδώντας τα τρία τραγούδια για τα δικαιώματα των παιδιών. Στη συνέχεια στόλισαν τον «μαγικό ουρανό» με τα αστέρια των δικαιωμάτων τους. Ακολούθησε  παιχνίδι παντομίμας, καθώς και ένα ακόμα επιδαπέδιο παιχνίδι κατά το οποίο τα παιδιά θα έχουν στόχο να νικήσουν το «δράκο» που τους κλέβει τα δικαιώματα.

Σχολικό έτος: 
2017-2018
Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 01 Δεκ 2017

Τμήματα που συμμετείχαν