Ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία της τηλεκπαίδευσης στο σχολείο μας

Σχολικό έτος: 
2019-2020

Το σχολείο μας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε την προετοιμασία για την διεξαγωγή της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης με στόχο να κρατήσουν οι μαθητές μας την επαφή με το σχολείο, τα μαθήματα και τους δασκάλους τους. Όλοι μας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν αποκτήσει λογαριασμούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και αυτή τη στιγμή προσφέρονται 24 μαθήματα μέσω της πλατφόρμα της ηλεκτρονικής τάξης. Η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης έχει ήδη ξεκινήσει και οι μαθητές μας ήδη παρακολουθούν βιντεομαθήματα και παρουσιάσεις, ενώ συμμετέχουν σε εργασίες που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα. Παράλληλα ο όμιλος Μικροί Χάκερ, συνεχίζει να λειτουργεί διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα του με βιντεομαθήματα και online εργασίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η υπερφόρτωση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, η οποία οδηγεί σε δυσλειτουργία της ηλεκτρονικής τάξης για πολλές ώρες την ημέρα, δυσκολεύοντας σε μεγάλο βαθμό το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Το σχολείο μας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες διευθύνσεις και αναμένουμε τις ενέργειες που θα γίνουν κεντρικά από το Υπουργείο Παιδείας για την αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Για απορίες σχετικά με τους λογαριασμούς τους οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείο μας μπορούν να απευθύνονται στην Ομάδα Υποστήριξης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση:

  • Σεχίδης Κωνσταντίνος, Διευθυντής: ksexidis@uowm.gr
  • Αναστασία Καπάτου, Υποδιευθύντρια: natassakf@hotmail.com 
  • Αρβανιτάκης Ιωάννης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής: ioarvanit@gmail.com