Συναντήσεις

Συνάντηση 8/5/2019

Στη σημερινή συνάντηση υποδεχτήκαμε στον όμιλο τον κ. Σαχινίδη Βασίλη, ο οποίος είναι μηχανικός του Δήμου Φλώρινας και υπεύθυνος για τον αποχιονισμό. Παρουσιάσουμε την μέχρι τώρα πορεία μας και τα 2 από τα 3 μηχανήματα τα οποία έχουμε έτοιμα. Συζητήσαμε μαζί του για βελτιώσεις και αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στα οχήματα μας ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Εστιάσαμε στα εξής σημεία:

  • Οι δυο αλατιέρες ρίχνουν το αλάτι αρκετά αργά και δεν το διασκορπίζουν σε μεγάλη επιφάνεια. Θα πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε το πρόγραμμα μας στο σημείο της αλατιέρας ώστε να γυρνάν πιο γρήγορα οι βηματικοί κινητήρες, ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τους servo κινητήρες διασκορπισμού.
  • Το αρχικό μας πρόγραμμα ανοίγει έναν διάδρομο μέσα στην αυλή του σχολείου και ο βασικός του αλγόριθμος βρίσκεται σε μορφή Scratch παρακάτω. Για να γίνει πιο αποτελεσματικός θα πρέπει να τον αλλάξουμε ώστε να μπορεί να καθαρίζει όλη την αυλή. Μπορείτε να βελτιώσετε τον αλγόριθμο που βρίσκεται σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο:https://scratch.mit.edu/projects/307614325
Παρουσίαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων μας στον υπεύθυνο του Δήμου Φλώρινας

Παρουσίαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων μας στον υπεύθυνο του Δήμου Φλώρινας

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων