Η πρώτη συνάντηση του προγράμματος μας What a Wonderful World πραγματοποιήθηκε στο Οριάγκο της Βενετίας από τις 27 ως τις 31 Οκτωβρίου 2021, και φιλοξενήθηκε από το Ιταλικό σχολείο Istituto Comprensivo Statale Adele Zara. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία της ομάδας μας συμμετείχαν στις δραστηριότητες και τις συναντήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

 • 100 εκπαιδευτικοί και 640 μαθητές από 4 Δημοτικά και 2 Δευτεροβάθμια σχολεία του Istituto Comprensivo Statale Adele Zara
 • Τρεις εκπαιδευτικοί από το σχολείο CEIP Ramón Laporta της Βαλένθια
 • Τρεις εκπαιδευτικοί από το σχολείο CEIP Maximiliano Gil Melián της Τενερίφης
 • Δυο εκπαιδευτικοί από το σχολείο Basic Education and Secondary Dr. Ângelo Augusto da Silva της Μαδέιρα
 • Δυο εκπαιδευτικοί από το σχολείο Tampereen yliopisto Normaalikoulu, yläkoulu του Τάμπερε
 • Το σχολείο μας εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Σεχίδης Κωνσταντίνος, ο συντονιστής του προγράμματος Αρβανιτάκης Γιάννης, και η δασκάλα της Ε τάξης Αμαραντίδου Κυριακή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ως εξής:

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

 • Αφίξεις όλων των εταίρων στην περιοχή.
 • Επίσκεψη στο σχολείο Scuola Secondaria I° Grado “D. Alighieri” και παρακολούθηση μαθητικής συναυλίας.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Οι εκπαιδευτικοί από Βαλένθια, Τενερίφη, Μαδέιρα, Τάμπερε και Φλώρινα επισκεύτηκαν πέντε διαφορετικά σχολεία της περιοχής στα οποία συναντήθηκαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό, παρακολούθησαν μαθήματα και εργαστήρια με μαθητές και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις τους.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου

Η κεντρική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Scuola Primaria “C.Goldoni”, κατά την οποία συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν το κοινό μας έργο και τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων μας. Πιο συγκεκριμένα:

 • Τι έχουμε κάνει ως τώρα: Κάθε σχολείο παρουσίασε τις δράσεις τις προηγούμενης χρονιάς, πόσοι δάσκαλοι και μαθητές ενεπλάκησαν, τα προβλήματα και τις δυσκολίες.
 • Τι έχουμε μπροστά μας: Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες που έχουμε προγραμματίσει για τη νέα χρονιά και πως θα μπορούσαμε να τις ολοκληρώσουμε σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.
 • Επόμενες μετακινήσεις: Συζητήθηκαν αρκετά διεξοδικά θέματα που αφορούν την επόμενη προγραμματισμένη μετακίνηση του προγράμματος στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας τον Μάρτιο του 2022, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει και μετακινήσεις μαθητών.
 • Ενδυνάμωση συνεργασίας και επικοινωνίας: Εξετάσαμε καλές πρακτικές και εργαλεία τα οποία θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε το στόχο μας που είναι ένα στιβαρό πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα επίσης περιελάβανε ξεναγήσεις στο παλάτι του Δόγη και στο μουσείο Cà REZZONICO στη Βενετία, καθώς και στον Βοτανικό κήπο της Πάντοβα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά του Ιταλούς εταίρους μας για την οργάνωση των δραστηριοτήτων και την υπέροχη φιλοξενία τους. Ήταν μια πολύ σημαντική ευκαιρία για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μεταξύ των σχολείων μας. Επόμενη στάση Μαδέιρα!