Ο όμιλος “Μικροί Χάκερ” λειτουργεί στο σχολείο μας από το σχολικό έτος 2016-2017 και δέχεται μαθητές και μαθήτριες των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού από όλα τα σχολεία της πόλης και του νομού μας. Η υποβολή των αιτήσεων για τους φετινούς ομίλους γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από 6/10/2021 μέχρι και 14/10/2021 στη διεύθυνση https://forms.gle/KNtyAsr2Wxt4hBjE9

Με τι ασχολούμαστε

Ο βασικός μας στόχος είναι να φανταζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τεχνολογικές λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούν, αξιοποιώντας ανοιχτές τεχνολογίες και φιλοσοφία. Θέλουμε οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να καλλιεργήσουν δεξιότητες σχεδιαστικής και υπολογιστικής σκέψης και να είναι σε θέση να εξερευνούν προβλήματα, να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν, να προγραμματίζουν, να δοκιμάζουν και να αξιολογούν αυτόματες μηχανές οι οποίες προορίζονται για την επίλυση τους. Μερικά από τα εργαλεία και λογισμικά που χρησιμοποιούμε είναι:

Ο χώρος μας

Ο όμιλος λειτουργεί στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, στο πρόσφατα ανακαινισμένο εργαστήριο ρομποτικής του σχολείου. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα (υπολογιστές, tablet, τρισδιάστατους εκτυπωτές, αναπτυξιακές πλατφόρμες arduino και microbit, αισθητήρες, ενεργοποιητές κλπ) σε έναν όμορφο και μοντέρνο χώρο.

Γιατί χάκερ;

Για εμάς η λέξη χάκερ σημαίνει “αυτός ή αυτή που γνωρίζει πολύ καλά πως δουλεύει ένα σύστημα και μπορεί να κάνει αλλαγές σε αυτό, πάντα όμως έχοντας ως στόχο να φανούν χρήσιμες για τους συνανθρώπους μας”. Έτσι και εμείς θέλουμε να μαθαίνουμε για την λειτουργία συστημάτων και μηχανισμών και να προσπαθούμε να τους αξιοποιήσουμε για να φανούμε χρήσιμοι στους γύρω μας.