Πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο What a Wonderful World στην Τενερίφη της Ισπανίας, με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών των 6 σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Από το σχολείο μας συμμετείχαν 2 μαθητές και 2 μαθήτριες της ΣΤ τάξης, ενώ τους συνόδευσαν τρεις εκπαιδευτικοί μας, η κ. Πετρούλα Παπαθανασίου, η κ. Ίρις Παπακωνσταντίνου και ο διευθυντής κ. Κώστας Σεχίδης.

Η συνάντηση είχε διάρκεια 5 ημέρες (από 5-9 Μαΐου 2022) και ήταν γεμάτη με κοινές δραστηριότητες μαθητών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία του Φουνσάλ, της Βαλένθια, της Τενερίφης, της Βενετίας, του Τάμπερε και της Φλώρινας. Πιο αναλυτικά:

  • Την Πέμπτη 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η γνωριμία των μαθητών και η παρουσίαση των σχολείων στις εγκαταστάσεις του CEIP Maximiliano Gil Melián. Ακολούθησε συναυλία από την μαθητική χορωδία του σχολείου, ενώ το απόγευμα οι διοργανωτές μας ξενάγησαν στην πόλη Πουέρτο ντε λα Κρουζ.
  • Την Παρασκευή 6 Μαΐου μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκεφτήκαν και πάλι το σχολείο όπου οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει παραδοσιακά παιχνίδια, επιδείξεις για τοπικές παραδοσιακές δραστηριότητες καθώς και συνεντεύξεις στο μαθητικό ραδιόφωνο Radio Maxi.
  • Το Σάββατο 7 Μαΐου όλες οι ομάδες επισκεφτήκαν το εθνικό πάρκο Laurisilva Forest Centennial Guardians καθώς και την ακτή του Tacoronte με ξενάγηση που είχε αναλάβει να διοργανώσει το σχολείο της Τενερίφης.
  • Την Κυριακή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη Laguna, ενώ
  • Την Δευτέρα 9 Μαΐου μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο ηφαίστειο Teide.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους οικοδεσπότες μας από το σχολείο CEIP Maximiliano Gil Melián για την υπέροχη φιλοξενία και την άψογη οργάνωση. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιστρέψαμε στην Φλώρινα έχοντας κάνει νέες γνωριμίες και γεμάτοι εμπειρίες. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους συναδέρφους μας από τα υπόλοιπα σχολεία του προγράμματος μας για την άψογη συνεργασία που έχουμε χτίσει και την στήριξη στην ομάδα μας που έχει αναλάβει την διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+. Ραντεβού τον Οκτώβριο στην Βαλένθια!