Δηλώστε ηλεκτρονικά συμμετοχή για το σχολικό έτος 2021-2022 μέχρι τις 11/10/2021

Ο όμιλος “Μικροί Χάκερ” λειτουργεί στο σχολείο μας από το σχολικό έτος 2016-2017 και δέχεται μαθητές και μαθήτριες των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού από όλα τα σχολεία της πόλης και του νομού μας. Οι αιτήσεις γίνονται στην αρχή του κάθε σχολικού έτους (τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου) ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου μας και την ιστοσελίδα του ομίλου. Ειδικά για το σχολικό έτος 2021-2022 ο όμιλος θα δεχθεί 12 νέους μαθητές και μαθήτριες. Σε περίπτωση που αιτήσεις είναι περισσότερες θα πραγματοποιηθεί διαδικασία επιλογής οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Με τι ασχολούμαστε

Ο βασικός μας στόχος είναι να φανταζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τεχνολογικές λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούν, αξιοποιώντας ανοιχτές τεχνολογίες και φιλοσοφία. Θέλουμε οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να καλλιεργήσουν δεξιότητες σχεδιαστικής και υπολογιστικής σκέψης και να είναι σε θέση να εξερευνούν προβλήματα, να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν, να προγραμματίζουν, να δοκιμάζουν και να αξιολογούν αυτόματες μηχανές οι οποίες προορίζονται για την επίλυση τους. Μερικά από τα εργαλεία και λογισμικά που χρησιμοποιούμε είναι:

Ο χώρος μας

Ο όμιλος λειτουργεί στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, στο πρόσφατα ανακαινισμένο εργαστήριο ρομποτικής του σχολείου. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα (υπολογιστές, tablet, τρισδιάστατους εκτυπωτές, αναπτυξιακές πλατφόρμες arduino και microbit, αισθητήρες, ενεργοποιητές κλπ) σε έναν όμορφο και μοντέρνο χώρο.

Γιατί χάκερ;

Για εμάς η λέξη χάκερ σημαίνει “αυτός ή αυτή που γνωρίζει πολύ καλά πως δουλεύει ένα σύστημα και μπορεί να κάνει αλλαγές σε αυτό, πάντα όμως έχοντας ως στόχο να φανούν χρήσιμες για τους συνανθρώπους μας”. Έτσι και εμείς θέλουμε να μαθαίνουμε για την λειτουργία συστημάτων και μηχανισμών και να προσπαθούμε να τους αξιοποιήσουμε για να φανούμε χρήσιμοι στους γύρω μας.