Συνέδριο ΕΜΑΕΦ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό συνέδριο με τίτλο “Οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί του 20ου αι. και η επίδρασή τους στη Δυτική Μακεδονία” που διοργάνωσε η ΕΜΑΕΦ και ο Δήμος Φλώρινας στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα

Αγιασμός στο Πειραματικό 2021-2022

Ο Αγιασμός στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας για τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 22 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 11.00, με τα αναγκαία μέτρα πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19. Οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση self test.

Περισσότερα

Τα αστέρια του Πειραματικού: Εφημερίδα της Β΄ τάξης

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την εφημερίδα των μαθητών και μαθητριών της Β τάξης του σχολείου μας. Τώρα που μάθαν να γράφουν πήραν φόρα και τίποτα δε τους σταματάει.

Περισσότερα

Μια φορά και έναν καιρό…

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ What a Wonderful World, τα παιδιά από όλα τα σχολεία της σύμπραξης παρουσίασαν τοπικούς μύθους και ιστορίες που σχετίζονται με τοποθεσίες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στην περιοχή τους. Έτσι τα παιδιά από την Βενετία μας παρουσίασαν τον μύθο της Dolasilla, μιας όμορφης πριγκίπισσας από τις Δολομιτικές Άλπεις, τα παιδιά από την Βαλένθια…

Περισσότερα

Παρουσίαση της Φλώρινας από την Ε τάξη

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ What a Wonderful World, μαθητές και μαθήτριες από την Ε τάξη του σχολείου μας δημιούργησαν τους δικούς τους διαδραστικούς οδηγούς της πόλης μας στο Scratch σε διάφορες ξένες γλώσσες και τους έστειλαν στα παιδιά των υπόλοιπων σχολείων. Πιο συγκεκριμένα: Οδηγός Φλώρινας στα Αγγλικά, Ελληνικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Φινλανδικά από τον…

Περισσότερα

Τα παιδιά από την Βενετία μας παρουσιάζουν τον ποταμό Brenta

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Istituto Comprensivo Statale ADELE ZARA της Βενετίας μας έστειλαν την παρακάτω παρουσίαση από το ποτάμι που διασχίζει την περιοχή τους και το οικοσύστημα το οποίο δημιουργεί. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Περισσότερα