Την Παρασκευή 10 Ιουνίου οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Βυζαντινό μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου οι μαθητές υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μάντεψε ποιο», σύμφωνα με το οποίο, μέσω καρτών με αντικείμενα από τη συλλογή του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, περιηγούνται σε όλο το μουσείο για την αναζήτησή τους. Με τον τρόπο αυτό, εξοικειώνονται με τα αντικείμενα και την ονομασία τους, τα παρατηρούν και τα αναγνωρίζουν εύκολα στην επόμενη επίσκεψή τους στο Μουσείο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, όπου παρακολούθησαν την ταινία: «Από τη γη στο σύμπαν» στο Πλανητάριο, την τρισδιάστατη προβολή με τίτλο: «Τα θαύματα της Μηχανικής» και ολοκλήρωσαν την περιήγησή τους με ξενάγηση στο Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας και το Τεχνοπάρκο.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με ξενάγηση από τον Δημήτρη Καρκαγιάννη στους Βασιλικούς Τάφους και στο Μουσείο της Βεργίνας.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι Αναστασία Καππάτου, Γιάννης Αρβανιτάκης και Δήμητρα Μπουτάκη