Ένα από τα έργα που ολοκλήρωσε η Ε τάξη του σχολείου μας την φετινή σχολική χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο What a Wonderful World ήταν και τα μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά συγκέντρωσαν χρησιμοποιημένα υλικά όπως χάρτινα και πλαστικά μπουκάλια, λάστιχα, πιάτα μιας χρήσης, κουτιά από συσκευασίες ρούχων και παπουτσιών καθώς και άλλα αντικείμενα που προορίζονταν για τα σκουπίδια και με την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής κ. Ίριδας Παπακωνσταντίνου κατασκεύασαν κρουστά, έγχορδα και πνευστά μουσικά όργανα.

Επίσης στο πλαίσιο του μαθήματος της πληροφορικής, οι μαθητές της τάξης κατασκεύασαν και 5 ηλεκτρικές κιθάρες με απλό μακετόχαρτο, αξιοποιώντας την αναπτυξιακή πλατφόρμα Makey Makey και το λογισμικό Scratch. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν διπλόκαρφα, καλώδια και σιλικόνη για να δημιουργήσουν κυκλώματα τα οποία ενεργοποιήσαν συγκεκριμένους τόνους τους οποίους προγραμμάτισαν στο Scratch.

Με την ολοκλήρωση των έργων τους τα παιδιά παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου σε ολοήμερη έκθεση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/6/2022.

Οι εκπαιδευτικοί: Κική Αμαραντίδου, Ίρις Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Αρβανιτάκης.