Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης του σχολείου μας, ύστερα από πρόσκληση της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Arts, museums, outdoor activities and learning (Edu Cult) στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα reVisit – Primary students visit modern art spaces and revisit the work of artists using mobile devices, που σχεδιάστηκε από την δασκάλα της τάξης τους κ. Αμαραντίδου.

Τα παιδιά αξιοποιώντας τα ipad που τους έχει διαθέσει το σχολείο επισκέφτηκαν την Δευτέρα 6/6/2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εντόπισαν τα έργα που είχαν ανατεθεί στον καθένα και χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή ζωγραφικής τα αποτύπωσαν με τον δικό τους τρόπο, δημιουργώντας παράλληλα μια ιστορία η οποία φαντάζονται ότι οδήγησε τον καλλιτέχνη στην σύλληψη και ολοκλήρωση του έργου. Στο τέλος τα παιδιά παρουσίασαν τα έργα τους και τις ιστορίες τους στους υπόλοιπους μαθητές και επισκέπτες.

Την υλοποίηση του προγράμματος παρακολούθησαν εκπρόσωποι από το συντονιστικό σχολείο, Detska gradina «Svetulka» (Βουλγαρία) και τους υπόλοιπους εταίρους: Regional Museum of History (Βουλγαρία), Agrupamento de Escolas de Barcelos (Πορτογαλία), Associação Terras Lusas – Movimentos Europeus (Πορτογαλία), Πολιτιστικό Ρεύμα Πάφου (Κύπρος), Centro de Educación Infantil y Primaria Anselmo Pérez de Brito (Ισπανία) και EURO – NET (Ιταλία).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπρόσωπους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Παρασκευή Γκόλια και κ. Ανδρέα Τσώκα για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσαν.

Η δασκάλα της τάξης, Κυριακή Αμαραντίδου.

Μερικά από τα έργα των μαθητών