Στο πλαίσιο του ομίλου Τοιχογραφίες επικεντρωθήκαμε στην μεταμόρφωση ενός χώρου ή αντικειμένου με την βοήθεια μιας οπτικής παράστασης. Είναι ένας στόχος του μαθήματος στον οποίο έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση και θα αφιερώσουμε αρκετά μαθήματα έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν να σκέφτονται και με διαφορετικούς τρόπους.

Αυτή την φορά οι πυροσβεστήρες στα διάφορα σημεία του κτηρίου, μας έδωσαν την αφορμή για την μεταμόρφωση του σημείου που βρίσκονται σε κάτι που παραπέμπει σε κάτι διαφορετικό. Η ιδέα ήταν έτοιμη αλλά με αφορμή αυτό γεννήθηκαν δεκάδες άλλες για άλλα σημεία του κτηρίου τα οποία θα δουλέψουμε μελλοντικά. Τα παιδιά ένοιωσαν τεράστια έκπληξη με το αποτέλεσμα, αλλά και ευχαρίστηση με την διαδικασία.

Σε επόμενη συνεδρία αποφασίσαμε να επέμβουμε σε έναν χώρο που τα παιδιά συναντούν κάθε πρωί, και είναι ο πρώτος χώρος στον οποίο περιδιαβαίνουν προκειμένου να φτάσουν στις τάξεις τους. Τον χώρο των σκαλοπατιών. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι ευχάριστο που να καλημερίζει αλλά και να συνοδεύει τα παιδιά μέχρι τον πρώτο όροφο. Αυτό έχει αναλάβει μια μπάντα από 4 οργανοπαίχτες και έναν μαέστρο που με τις νότες τους συνοδεύουν τα παιδιά για την πρώτη τους ώρα στο σχολείο.