Το σχολείο μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 8/6/2023 στο νέο πάρκο της Φλώρινας.

Η Γ τάξη παρουσίασε ομαδικό θεατρικό δρώμενο με θέμα «Ολύμπιες διαφημίσεις» στην έναρξη της εκδήλωσης, ενώ οι μαθητές της έλαβαν 5 ομαδικά και 2 ατομικά βραβεία στον διαγωνισμό της Φιλοζωίας:

  • 1ο Βραβείο στην κατηγορία Αφίσα (ομαδική δημιουργία)
  • 1ο Βραβείο στην κατηγορία Παραμύθι και Εικονογραφημένη Ιστορία (ομάδα μαθητών1)
  • 2ο Βραβείο στην ίδια κατηγορία (ομάδα μαθητών 2)
  • 3ο Βραβείο στην ίδια κατηγορία (ομάδα μαθητών 3)
  • 1ο Βραβείο στην κατηγορία Κολάζ (ομαδικό)
  • 1ο Βραβείο στην κατηγορία Ποιητική Συλλογή (Νεφέλη Μοριχοβίτου)
  • 1ο Βραβείο στην κατηγορία Ποίημα

Οι μαθητές της Δ τάξης παρουσίασαν το επιδαπέδιο παιχνίδι με τίτλο “Περίπατος στο δάσος”, ενώ συμμετείχαν και στη δεντροφύτευση που έγινε στο πάρκο.

Η Ε’ τάξη παρουσίασε το πρόγραμμα «Αλλάζουμε εμείς όχι το κλίμα». Τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ανέλαβε την ενημέρωση για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την κλιματική αλλαγή, τις συνέπειες που ήδη είναι ορατές σε πολλά μέρη του κόσμου και ενδέχεται να γίνουν ακόμα πιο έντονες και δυσάρεστες αν δεν αλλάξουμε εμείς.

Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε την επίδειξη  κάποιων  πειραμάτων ώστε να γίνουν κατανοητές κάποιες από τις ιδιότητες του διοξειδίου του άνθρακα, όπως ότι είναι άχρωμο, άοσμο και πως κατά τη διαδικασία της αναπνοής εκπνέουμε διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης, αναπαρέστησαν τις χημικές ενώσεις κάποιων θερμοκηπικών αερίων χρησιμοποιώντας πλαστελίνη.

Τέλος, η τρίτη ομάδα μέσα από παιχνίδια ανέδειξε κάποιες από τις  καθημερινές συνήθειες όλων μας που αφήνουν έντονο ανθρακικό αποτύπωμα και τις μικρές αλλαγές που θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να αυτό να περιοριστεί.

Παράλληλα μαθητές της Ε τάξης παρουσίασαν και το έργο τους με τίτλο: “Ενέργεια στη Δυτική Μακεδονία”, που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “What a Wonderful World“.

Τέλος τα παιδιά του ομίλου Μικροί Διασώστες Φυσικών Καταστροφών έκαναν στους επισκέπτες μαθήματα για τις Πρώτες Βοήθειες (ΚΑΡΠΑ με εξωτερικό απινιδωτή, Θέση Ανάνηψης, Πνιγμονη από ξένο σώμα, Πνιγμός, Σακίδιο Έκτακτης Ανάγκης, Φαρμακείο).

Μία άποψη για το “Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την ημέρα περιβάλλοντος”

  1. […] την δουλειά τους και στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκαν στο νέο πάρκο της πόλης […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα