Έξι μαθητές και τρεις συνοδοί καθηγητές από τα σχολεία της κοινοπραξίας μας επισκέφτηκαν το Tampereen yliopiston normaalikoulu 22-26 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο του κοινού μας έργου “Μύθοι, μόδα και έκφραση συναισθημάτων”. Οι μαθητές μας, μαζί με τους Φινλανδούς μαθητές, εργάστηκαν μαζί σε διάφορα εργαστήρια που προετοιμάστηκαν από το προσωπικό του σχολείου:

  • Τέχνες και χειροτεχνίες: παραδοσιακές τεχνικές
  • Φινλανδική μυθολογία/Escape room
  • Μουσική: παίζοντας παραδοσιακό φινλανδικό όργανο

Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα μαθήματα στο σχολείο (Αγγλική γλώσσα, Περιβαλλοντικές σπουδές, Αθλητισμός, Μουσική) και να επισκεφτούν την πόλη του Τάμπερε, το εθνικό πάρκο Helvetinjärvi και το μουσείο Vapriikki.

Οι δύο μαθήτριες του σχολείου μας έφεραν επίσης μαζί τους τα αντικείμενα μόδας που δημιούργησαν κατά το δεύτερο μέρος του έργου ως δώρο στο σχολείο που μας φιλοξένησε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Χριστίνα Λαζαρίδου που ήταν υπεύθυνη για την ομάδα της κοινοπραξίας μας και όλους τους συναδέλφους στο Tampereen yliopiston normaalikoulu για την υπέροχη οργάνωση και φιλοξενία τους. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις τοπικές οικογένειες για τη φιλοξενία των μαθητών μας και τη φροντίδα τους.