Τον Απρίλιο του 2024 (15-19/4) ο δάσκαλος της Β τάξης του σχολείου μας Αλέξης Τσιούλης επισκέφτηκε το σχολείο CEIP Aragon στη πόλη Monzon της Ισπανίας για δραστηριότητες διδασκαλίας (Teaching Assignment) στο πλαίσιο του προγράμματος Eramsus+ της κοινοπραξίας CHAIN, στην οποία συμμετέχουμε.

Σε συνεργασία με τους συναδέρφους του τοπικού σχολείου, προετοίμασε και υλοποίησε μαθήματα σχετικά με την βιωσιμότητα με την συμμετοχή των μικρών μαθητών του Ισπανικού σχολείου. Στην ίδια αποστολή συμμετείχαν και άλλοι δύο συνάδερφοι από τα σχολεία της κοινοπραξίας μας (5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και Δημοτικό Σχολείο Βεύης) οι οποίοι το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν εμπλακεί σε δραστηριότητες Job Shadowing. Συζήτησαν με το τοπικό διδακτικό και διοικητικό προσωπικό για την οργάνωση του σχολείου και την καθημερινή σχολική ζωή. Παρατήρησαν την πρωτοβουλία του “Κήπου της κουζίνας” και τις δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για αυτόν, παρατήρησαν μαθήματα “Jolly Phonics” για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας σε μαθητές και συζήτησαν με τους μικρούς μαθητές για τα project που αναπτύσσουν. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον μαθητικό ραδιοφωνικό σταθμό του σχολείου CEIP Monzon 3, το CEE Alegria Ceramic Lab και να επισκεφθούν το νηπιαγωγείο στο CEIP ARAGON.

Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το προσωπικό του σχολείου CEIP Aragon και ελπίζουμε και στο μέλλον να συνεχίσουμε τη συνεργασία!