Μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της κοινοπραξίας μας (Cultrual Heritage Art and Innovation in Education) συμμετείχαν στην τρίτη LTTA του προγράμματος Dream Planet, που πραγματοποιήθηκε στο Sviland Skule στη Νορβηγία από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024, με έμφαση στη ρομποτική και τις δραστηριότητες STEM. Οι ομάδες από τη Φλώρινα και τη Σεβίλλη της Ισπανίας που επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα έφτασαν στο Sviland στις 12 Μαΐου και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Πετρελαίου στο Σταβάνγκερ.

Τη Δευτέρα (13/4) οι διοργανωτές πραγματοποίησαν την τελετή υποδοχής και την ξενάγηση στο σχολείο. Όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα σχολεία και τις πόλεις τους και η ημέρα τελείωσε με δραστηριότητες γνωριμίας.

Την Τρίτη (14/4) μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών Vitengarden, όπου συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες STEM. Τα θέματα των δραστηριοτήτων ήταν:

  • Κατασκευή Ανεμογεννητριών: Μάθηση και εξερεύνηση για το πώς δημιουργούνται οι ενεργειακοί πόροι μέσω πειραμάτων και παιχνιδιών.
  • Πώς η ρομποτική μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη ζωή σε έναν άλλο πλανήτη.
  • Πώς διαφορετικά βιολογικά απόβλητα μπορούν να δημιουργήσουν βιώσιμη ενέργεια.

Την Τετάρτη (15/4) όλες οι ομάδες επισκέφθηκαν μια τοπική φάρμα που χρησιμοποιεί ρομποτική και συνέχισαν με τις δραστηριότητες και εργαστήρια STEM και Ρομποτικής:

  • Προγραμματισμός διαφορετικών ρομπότ, όπως το Lego WeDo και το Lego Spike.
  • Πώς να χρησιμοποιούμε ρομπότ για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον.
  • Προγραμματίζουμε ρομπότ για να κάνουν διάφορες κινήσεις.

Την Πέμπτη (16/4) όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες και εργαστήρια STEM και ρομποτικής στο σχολείο και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση από τους μαθητές της 7ης τάξης και να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Ευχαριστούμε την δασκάλα μας Στεφανία Μπλούχου για την συμμετοχή της και την συνοδεία των μαθητών του σχολείου μας!