Η Α’ τάξη του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια μέρα γεμάτη μάθηση και διασκέδαση, επισκεπτόμενη το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και τον Ζωολογικό Κήπο Φλώρινας.


Η επίσκεψή μας ξεκίνησε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου οι μικροί μαθητές έμαθαν για τη σημασία των πινακίδων κυκλοφορίας. Με ενθουσιασμό συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπου έπρεπε να ταυτίσουν πινακίδες με τις σημασίες τους και να εφαρμόσουν τους κανόνες κυκλοφορίας οδηγώντας ποδήλατα και μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η μέρα στο πάρκο ολοκληρώθηκε με την απονομή “διπλωμάτων οδήγησης” στα παιδιά.
Στη συνέχεια, η τάξη επισκέφθηκε τον Ζωολογικό Κήπο Φλώρινας. Τα παιδιά παρατήρησαν διάφορα ζώα, κατέγραψαν πληροφορίες για αυτά και συμμετείχαν σε μια δημιουργική δραστηριότητα, διακοσμώντας εικόνες ζώων με φυσικά υλικά που βρήκαν στο περιβάλλον.
Η μέρα έκλεισε με παιχνίδι στον χώρο του ζωολογικού κήπου, προσφέροντας στα παιδιά μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης και ψυχαγωγίας. Αυτή η εκδρομή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για να συνδυαστεί η εκπαίδευση με την ψυχαγωγία, ενθαρρύνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.